Nyheter

57 liter mer i Samsungs nya kyl- och frysskåp

21 Juni 2011

Samsung utökar nu den populära G-serien med ett tiotal självavfrostande kombinerade kyl- och frysskåp. Innermåtten på de nya modellerna har utökats med 14 procent jämfört med andra kombiskåp från Samsung genom en ny isoleringsteknik som ger ett tunnare isoleringslager. Den nya tekniken skapar 57 liter mer plats för mat och dryck i modeller med volym på 400 liter – något som kanske särskilt gläder storfamiljen eller matintresserade personer som gärna fyller kyl och frys med råvaror och ingredienser.

Självavfrostning i modeller på 400 liter
De nya kombiskåpen i G-serien har utrustats med en självavfrostningsfunktion för kombinerat kyl- och frysskåp på 400 liter. Det innebär att såväl frysens insida såväl som den nedfrysta maten undgår frostbildning. En frys utan självavfrostning får ofta en högre energiförbrukning på grund av isbildning, och genom att frysen sköter avfrostningen på egen hand håller sig kylvarorna fräscha och energiförbrukningen hålls nere. G-serien kan dessutom hålla nere energiåtgången när huset lämnas för att bytas ut mot solsemestern eller sommarstugan. Genom att ställa in G-serien i semesterläge kan frysen lämnas påslagen hemma trots att kylskåpet stängs av, och frysvarorna håller sig frysta under hela semestern.

Samsungs nya modeller i G-serien uppfyller EU:s energideklaration från A+ till A+++ beroende på modell. Den nya utökade volymen och energiklassificeringen har testats och verifierats av den danska allmännyttiga stiftelsen Teknologisk Institut.

Samsungs nya kombiskåp för kyl och frys i G-serien har en stilren design i klassisk vit, svart eller rostfri färg. De ergonomiskt utformade handtagen gör det enkelt att öppna dörrarna utan minsta ansträngning. När dörrarna väl är öppnade bjuder G-serien på en öppen planlösning där man lätt hittar rätt bland matvarorna tack vare en klar led-belysning som lyser rakt igenom de genomskinliga hyllplanen och lådorna.

Fakta:
Samsungs utökade G-serie för kombinerad kyl- och frys rymmer 350-400 liter, mått 185-201 cm, energideklaration A+ till A+++, 190-347 kilowattimmar per år. Självavfrostning för modeller på 400 liter. Led-belysning för klart ljus och låg energiförbrukning. Tekniken Multiflow ger god livsmedelsförvaring. Semesterläge för längre frånvaro. Vatten- och ismaskin som tillval. Färg: vit, svart och rostfritt. Rekommenderat pris vid lansering 8 000-15 000 kronor. Serien i butik i mitten av juni.