Nyheter

Samsung ger tv-serie-tokiga nordbor möjlighet att titta ostört på tv i 100 dagar

25 September 2015

Samsung utlyser tävlingen Catch up Grant som ger nordbor chans att titta ikapp på tv-serier. Fler än var fjärde svensk som tittar på tv-serier gör det varje dag och nästan var tionde person beskriver sitt tittande som slaviskt. Det visar en ny undersökning gjord av YouGov på uppdrag av Samsung.

Stockholm – 25 september 2015 – Bland de som tittar på tv-serier uppger mer än en fjärdedel att de tittar varje dag och 52 procent uppger att de tittar varje vecka. Vanligast är att man följer två serier i taget (31%), men hela 11 procent uppger att de följer fem eller fler serier samtidigt. Av alla som tittar på tv-serier säger fler än hälften (54%) att de är väldigt intresserade och att de följer sina favoritserier mer än gärna. Medan nästan var tionde person (8%) beskriver sitt tittande som slaviskt – att de känner att de måste se avsnitten så fort de finns tillgängliga.
Så påverkas vi av att titta på tv-serier
Bland de tillfrågade är de främsta anledningarna till att titta på tv-serier för att det är spännande (34%) och för att få slappna av (34%), därefter att fly från verkligheten ett kort tag (20%). Men tv-serie-tittandet är inte helt okomplicerat. 28 procent upplever stress om de missar eller inte hinner se ett eller flera avsnitt av serien de följer. När serien tagit slut anger hela 41 procent att de känner sig ledsna, medan var femte (18%) känner tillfredställelse över att ha sett klart serien.
– Idag utsätts vi för ett konstant informationsflöde och vår hjärna är inte konstruerad för att hantera det. Särskilt i kombination med sociala krav som finns kring att hänga med i det senaste som händer, så kan det göra att man som individ känner sig otillräcklig och blir stressad, säger, Celina Sari, Leg Psykolog, PBM AB

Samsung Catch up Grant – 100 dagar ostört tv-serie-tittande
Catch up Grant är en nordisk tävling arrangerad av Samsung. Tävlingen ger möjligheten för en person att under 100 dagar ägna sig åt att titta ikapp på tv-serier. För att undvika vardagsstressen kommer vinnaren befinna sig på en spirituell plats i skuggan av Himalaya och för att maximera upplevelsen kommer vinnaren att få titta ikapp tv-serier på Samsungs nya SUHD-TV. Vinnare kommer att belönas med en resa till Indien i upp till 100 dagar där Samsung står för resa och uppehälle.
– Det är tydligt i undersökningen att vi verkligen tar vårt tv-serietittande på allvar. En av tio av de tillfrågade säger sig någon gång ha ljugit om vad de gör för att istället kunna stanna hemma och titta på tv-serier, säger Henrik Lethagen, Marketing Manager CE och fortsätter:

– Catch up Grant är en tävling för den verkligt hängivne tv-serie-tittaren, för den som vill men av olika anledningar inte har möjlighet att titta så mycket på tv som han eller hon önskar. Och vad passar bättre än att göra det så långt bort från vardagsstressen som möjligt på vår senaste TV, en Samsung SUHD.

För att ansöka till tävlingen besök www.catchupgrant.com för mer information. Tävlingsbidraget måste vara inskickat senast den 4 oktober.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 25 juni - 2 juli 2015 har sammanlagt 1004 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18-74 år i Sverige som ser på TV-serier minst en gång varje år.

Stilren musik i alla riktningar med Samsungs nya trådlösa högtalare

26 Maj 2015

Stockholm – 26 maj, 2015 – För ett drygt år sedan slog Samsung upp portarna till sitt nya audio-lab i Kalifornien. Ingenjörernas uppgift var att skapa en helt ny ljudenhet anpassad för dagens sociala sätt att lyssna på musik. Resultatet heter Samsung Wireless Audio-360, en trådlös rundstrålande högtalare som nu når svenska butiker.


– Trenden är tydlig, vi sitter inte längre ner framför vår ljudanläggning för att lyssna på musik. Istället vill vi lyssna på våra egna spellistor i hemmets alla rum, och framför allt röra oss och göra andra saker samtidigt som vi lyssnar, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung.

Med R6 och R7 utökar Samsung inte bara sin satsning inom trådlöst multirum-ljud, utan introducerar även ett helt nytt koncept. Till skillnad från konventionell ljudteknik som sprider ljud åt ett håll bryter Samsung nu ny mark. De nya högtalarna sprider nämligen ljudet 360 grader och fyller rummet med bas och diskant i perfekt balans. Det är Samsungs egen ringradiator-teknik som ger samma rika ljudupplevelse var i rummet du än befinner dig.

De nya högtalarna är fullt kompatibla med Spotify Connect, vilket innebär att du kan använda Spotify-appen precis som vanligt, med dina egna sparade spellistor och album. Högtalarna kan även enkelt styras med appen Samsung Multiroom, som relanserades med ett nytt gränssnitt och nya funktioner tidigare i år. R6 och R7 installeras genom att lösenordet till nätverket skrivs in i appen. De nya högtalarna kan via appen dessutom trådlöst anslutas till Samsungs multirum-kompatibla tv, soundbars och smartphones, samt användas med Samsungs multirum-högtalare M3, M5 och M7 som lanserades under 2014.

Den mindre och portabla modellen R6 med en batteritid på cirka sex timmar har ett rekommenderat butikspris på 3 800 kr, medan den större modellen R7 har ett rekommenderat butikspris på 4 700 kr. Båda modellerna kommer i vitt och mörkgrått. Inom kort lanseras även ett golvstativ för cirka 1 200 kr samt ett takfäste för hängande montering, för cirka 370 kr.