Nyheter

Tystlåten robotdammsugare backar inte för möbler

07 Juni 2011

Samsungs Navibot Silencio är en av de tystaste robotdammsugarna på marknaden och passerar närmast obemärkt förbi när golvet rengörs från damm och smuts. Navibot Silencio är dessutom först ut med att kunna runda såväl soffor som sovande hundar utan att behöva backa och vända tillbaka när den stöter på hinder. För att få golvet riktigt rent passar Navibot Silencio till och med på att dammtorka golvet.


Navibot Silencio lever verkligen upp till sitt namn, och är en av marknadens tystaste robotdammsugare. Med en ljudnivå på 62 decibel är Navibot Silencio så pass tyst att man kan tala i telefon eller titta på tv utan att behöva bli störd av dammsugningen.

Backar inte tillbaka
Navibot Silencio är så pass smart att den kan runda soffor och bord utan att tappa fokus och förlora färdriktningen, vilket innebär att dammsugarens färd över golven blir så tidseffektiv som möjligt. Samsungs unika navigeringssystem är nämligen uppbyggt av en kamera och 38 sensorer, som gör att Navibot Silencio ”ser” möblerna och planerar rutten utifrån hur rummet är möblerat och hur stor yta som ska städas. När det är dags att tömmas eller laddas om beger sig Navibot Silencio till laddningsstationen helt på egen hand för att göra sig redo för nästa städuppdrag. Smartare robotdammsugare får man leta efter.

Mikrofiber-duk dammtorkar golvet
Navibot Silencio nöjer sig inte med att bara dammsuga, utan dammtorkar också golvet för att städresultatet ska bli så bra som möjligt. För att kunna fånga upp de allra minsta dammpartiklarna från golvet har Navibot Silencio utrustats med en mikrofiber-duk. Och med dubbla utstickande sidoborstar når Navibot Silencio dessutom damm och smuts i hörn och vrår som kan vara svåra att komma åt.     

Vem vill inte komma hem till ett dammsuget hem lagom till fredagsmiddagen? Samsungs veckoplaneringsfunktion gör det möjligt att få Navibot Silencio att städa precis när det passar familjens schema och kan automatiskt sätta igång att dammsuga vid bestämda tidpunkter och datum.

Fakta: Samsungs robotdammsugare Navibot Silencio VCR8895. Ljudnivå på 62 decibel. På ovansidan sitter en kamera med en kameravinkel på 167 grader och som filmar med 30 bilder per sekund. Bildinformationen bearbetas av två processorer som ritar upp en karta över rummet. Navibot Silencio har 38 sensorer som bland annat hindrar Navibot Silencio från att falla ner från höjder som är fem centimeter eller mer. Mikrofiber-duk som tar upp de minsta partiklarna. Dubbla sidoborstar för svåråtkomliga områden. Klarar att rulla över hinder som är lägre än 1,5 centimeter höga. Hepa-filter för partikelfiltrering. I butik under juni. Rekommenderat pris vid lansering 7 000 kronor.

Ny videokamera som filmar sommaräventyret under vattnet i Full HD

25 Maj 2011

Samsungs nya vattentäta och robusta videokamera W200 uppfyller säkerhetsklassificeringen IP58 och är därmed speciellt anpassad för att klara kraven från vitt skilda utmaningar, från snorkling eller kanotpaddling till bergsklättring. Nu när sommaren närmar sig med alla dess glädjeämnen, som resor till fjärran länder, äventyr i skog och mark eller mysiga badstunder är W200 bra att ha till hands.

Bästa badkompisen

W200 kan filma under vatten på upp till tre meters djup i full hd. Både den bakbelysta bildsensorn och objektivet är anpassade för att ge bästa möjliga filmresultat under vattenytan där ljuset är svagt – oavsett om du befinner dig bland korallrev och tropiska fiskar eller i en bassäng bland vilt plaskande barn. Med ett knapptryck ändrar du inställningarna till undervattensläge på ett enkelt sätt, även om du har hunnit få russinfingrar.

Fritt fram för fall
Förutom vatten tål W200 även stötar. Ett fall på två meter mot ett betonggolv eller en klippavsats är inget problem, och eftersom den är dammskyddad trivs den lika bra på en solig sandstrand som en människa.

Tack vare sina nätta mått och en vikt på bara 130 gram är den lätt att ta med sig och ligger bekvämt både i fickan och handen. Med ett fåtal knappar och en ljusstark skärm på 2,3 tum är den lätt att hantera, även med en hand.

Det går förstås också att låta W200 ta vanliga stillbilder med en upplösning på i 5,5 megapixlar, och för att filma eller fotografera konstnärligt finns flera funktioner för att sätta den egna prägeln på bilden.


Fakta: Samsung W200 är en videokamera med full hd-kvalitet. Vattentålig till tre meters djup och klarar ett fall på två meter mot hårt underlag, IP58. 1920x1080 pixlar med 30 bilder per sekund. Upplösning för stillbilder 5,5 megapixlar. CMOS BSI (baksidesbelyst) sensor som motverkar brus och distorsion. Skärm på 2,3 tum med 230 000 pixlar. Mått 57,8x112,3x15 millimeter. Vikt 130 g. I butik i mitten av juni.


Om IP58: IP (Ingress Protection rating) är en internationell klassning för hur bra teknisk utrustning står emot och skyddar mot vatten och damm. Ju högre siffra desto bättre skydd. Första siffran står för inträngande föremål där 5 är näst högsta nivån och innebär dammskyddad. Andra siffran är skydd mot inträngande vatten, 8 är högsta nivån och betyder tryckvattentätt nedsänkt i vatten.