Nyheter

Samsung presenterar nya QLED TV på lanseringsevent i Paris

15 Mars 2017

Stockholm – 14 mars, 2017 – Under lanseringseventet i Paris idag visar Samsung upp mer detaljer kring premium TV-uppställningen av QLED TV och visar att Samsung tar ledarskapet i att definiera framtidens hemmaunderhållning med nyskapande teknologi.

– Vi vill erbjuda konsumenter den allra senaste tekniken som ger en fantastisk tittarupplevelse och nyskapande design, som dessutom passar perfekt in i deras livsstil. Med förbättrad bildkvalitet, design och smarta funktioner är 2017-års QLED-uppställning starten på en ny era inom TV, säger HS Kim, President of Visual Display Business på Samsung Electronics.

De senaste QLED TV-modellerna är utvecklade för att lösa de typiska problem som många upplever när det kommer till att köpa en ny TV.
Lösningarna sammanfattas i tre huvudområden: Q Picture, Q Smart och Q Style.

Q Picture: Perfekt kombination av ljus och färg
QLED tar quantum dot-tekniken till nästa nivå med förbättrad ljuseffektivitet, stabilitet och ett vidare färgspektrum. Med en ny metall-kärna levererar QLED på allt som definierar en bra bildupplevelse vilket inkluderar betraktningsvinkel, färgvolym, ljus och kontrast. Med 100 procent korrekt färgåtergivning ger QLED den högsta färgåtergivningen på marknaden idag, vilket har gjort att QLED tilldelats ett kvalitetserkännande av Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), en av Europas största teknisk-vetenskapliga föreningar. QLED ger även djup svärta och skarpa kontraster oavsett ljusförhållanden i TV-rummet. Den avancerade HDR 1500 funktionaliteten i QLED TV-apparater gör det möjligt att se varje detalj utan att färgerna förvrängs.

Q Smart: Uppgraderar hemunderhållningen
Samsungs Smart Hub har utvecklats och gör det nu ännu enklare ta del av och uppleva innehåll direkt via QLED TV. One Remote-kontrollen kan nu styra fler enheter och går även att styra med rösten.

Q Style: Design som passar alla livsstilar
I år introducerar Samsung en ny design som passar in i alla hem. Den nya Invisible Connection kabeln hjälper till att hantera sladdtrassel med en enkel och snygg sladd som gör det möjligt att ställa TV:n var som helst i rummet utan att behöva hantera sladdarna.

Samsung har också introducerat No-Gap väggmontering tillsammans med nya QLED TV, som gör det enkelt att montera TV:n tätt intill väggen på 15 minuter. För de som inte vill ha TV:n på väggen finns det ett antal stilrena Samsung TV-ställ.

Samsung först ut med ny Facebook Video-app för tv

28 Februari 2017

Stockholm – 28 februari, 2017 – Samsung meddelar att Facebooks nya Video-app för tv blir tillgänglig på deras Smart tv med operativsystemet Tizen, det gäller Smart tv-modeller från 2015, 2016 och 2017. Inklusive 2017 års QLED-modeller. Samsung blir enda tillverkaren vars tv-apparater kommer att ha stöd för appen redan vid lanseringen.

– Det är roligt att kunna göra ett av världens största sociala nätverk tillgängligt för våra Smart tv-användare. Hur vi konsumerar underhållning utvecklas ständigt, vilket också förändrar vilken roll tv:n har i hemmet. Vi strävar alltid efter att vara i framkant och vill erbjuda våra kunder det senaste inom smarta och innovativa lösningar. Med lanseringen visar vi även hur värdet och nyttan med Samsung Smart TV växer, säger Sangsook Han, Vice President of the Visual Display Business, Samsung Electronics.

Facebooks Video-app för tv är ett nytt sätt att se på Facebookvideor. Genom appen kan användare se klipp som delats av deras vänner eller sidor de följer, de mest populära livevideorna från hela världen och rekommenderade videos baserat på intressen. För att få tillgång till appen på 2017 modeller krävs inloggning på ett Samsung Smart Hub-konto och nedladdning av applikationen. Därefter loggar användare in på sitt Facebook-konto via tv:n och kan sedan börja se och upptäcka nytt innehåll.

Tidigare i år gick Samsung ut med information om sitt utvecklade Smart tv-erbjudande, vilket fokuserar på en enhetlig, enkel användarupplevelse skräddarsydd efter användarens intressen. Med de nya funktionerna kommer användarna att kunna kontrollera alla enheter som är kopplade till tv:n via Samsung One Remote. Användarna kommer nu även kunna se sina favorit-liveprogram och använda tjänster som video-on-demand direkt på sin tv med ett enkelt klick på Smart Views mobilapp.

Den förbättrade Smart Hub-plattformen presenterades tillsammans med Samsungs nya serie QLED under CES 2017 i Las Vegas. En av många förändringar som skett med QLED tv-modellerna är en förbättrad färgprestanda och det var även den första teknologin i världen som verifierats av en av Europas största teknik-vetenskapliga föreningar, Verband der Elektrotechnik (VDE), för att ha en färgåtergivning på 100 procent.

För mer information om Samsung QLED TV och smarta innovationer, besök http://news.samsung.com