Nyheter

CES 2013: Samsung gör upplevelsen större

08 Januari 2013

Nytt år, nya möjligheter heter det som bekant. Och nya möjligheter är precis vad Samsung erbjuder under 2013. På världens största elektronikmässa CES 2013 i Las Vegas visar Samsung upp en bit av framtiden.

Det är kanske främst Samsungs nya av serier smart-tv-modeller som kommer dra blickarna till sig på CES. Med en ny design och betydligt större skärmar är årets tv-modeller smartare än någonsin och klarar av saker en tv aldrig tidigare gjort.

I år finns det även en tydlig röd tråd hos Samsungs ljudprodukter där modern teknik möter klassisk när soundbars, högtalardockor och hemmabiosystem utrustats med hybrid-rörförstärkare och en elegant design i metall.

Men det är inte bara tv och ljud som tagits till en ny nivå. På CES presenterar Samsung även en rad nya bärbara datorer och bildskärmar samt inte minst nya kameror, anpassade för att dela med sig av bilder. Sammanfattningsvis ett nytt år som är mer uppkopplat och hopkopplat än någonsin. Här presenteras ett urval av Samsung alla nyheter på CES – häng med!

2013 F8005 LED

En tv som lär känna dig:Smartare än någonsin – välj film i ett svepIdag presenterar Samsung en ny era av underhållning. Ny design, större skärmar, bättre bildkvalitet och betydligt smartare med en helt ny plattform för Smart Hub. Så kan årets nya Samsung smart-tv sammanfattas. På CES visar Samsung upp led, oled och uhd (ultra high definition) så oavsett vad man föredrar bjuder årets smart-tv från Samsung på en fängslande och underhållande tittarupplevelse. Antalet modeller på 60 tum och större blir fler. Eller vad sägs om uhd-modellen S9000 på inte mindre än 110 tum.

Smart Hub – en interaktiv upplevelseMed årets nya Smart Hub ritar Samsung om tv-kartan. Med funktionen S-recommendation behöver du varken zappa eller studera den klassiska tv-tablån. Teven gör nämligen jobbet åt dig genom att rekommendera tv-serier och filmer baserat på dina tittarvanor. Med hjälp av det nya gränssnittet som baseras på fem sektioner* är det enkelt att söka bland sektionerna, som alla har ett eget tema. En för vod-filmer, en för din egen media såsom bilder och musik, en för appar, en för sociala medier och så klart en för det du tittar på för tillfället.

Förra året presenterade Samsung röst- och rörelsestyrning för första gången. I år tas nästa steg i denna utveckling då teven fått ett betydligt bredare ordförråd, och även kan styras genom att svepa med handen eller zooma med båda händerna samtidigt.

På CES visar Samsung även upp sitt omtalade och unika Evolution Kit. Den lilla dosan som ansluts på baksidan av din smart-tv** innebär att du kan uppgradera din tv och få tillgång till den senaste versionen av Smart Hub och dess tjänster. Planen för Evolution Kit sträcker sig i nuläget till 2016, så varje år fram till dess kommer Samsung att lansera ett nytt Evolution Kit. När lansering av årets Evolution Kit sker i Norden är ännu inte beslutat, men ett riktmärke är andra kvartalet under 2013. Med hjälp av Samsungs nya sdk 4.0, ett kit för mjukvaruutveckling, är det från och med i år även möjligt att utveckla mjukvara för smart-tv via Linux och Mac, utöver som tidigare Windows.

Samsungs nya smart-tv kommer att finnas i butik från och med andra kvartalet 2013.

* 1) On TV 2) Movies & TV Shows 3) Photos, Videos & Music 4) Social 5) Apps. 
** Gäller 2012 års modeller ES7005, ES8005, ES9005 samt E8005.

Om Samsung Smart TV och Smart HubSamsung i Norden har som ambition att appar och tjänster i Smart Hub ska finnas tillgängliga för så många modeller och modellserier som möjligt. I Smart Hub är det dock tjänsteleverantören som utvecklar och äger appen, och därmed ansvarar för innehåll och tillgänglighet, precis som i Google Play och andra plattformar. På motsvarande sätt som på andra plattformar är också vissa tjänster och applikationer betaltjänster.

Smart TV kräver internetuppkoppling. Samsung rekommenderar att alltid ha den senaste mjukvaran i tv:n. Utbudet och tjänsternas tillgänglighet kan och kommer att förändras och variera mellan Samsungs olika modeller, modellserier och regioner. För att få tillgång till Smart TV-tjänsterna måste användaren acceptera Samsungs användarvillkor och personuppgiftspolicy. Webbläsaren i Samsungs Smart TV har vissa tekniska begränsningar när det gäller videotjänster, och ska därför inte jämställas med webbläsaren i en dator.

Modernt och klassiskt teknikmöte:Trådlös soundbar med inbyggd hybrid-rörförstärkare
På CES visar Samsung upp sin första soundbar med inbyggd hybrid-rörförstärkare. Tekniken ger ett kraftfullt ljud som samtidigt är naturligt och varmt. Med en finish i metall matchar den årets smart-tv från Samsung. Tack vare en gyrosensor som justerar och optimerar ljudet automatiskt kan högtalaren såväl väggmonteras som placeras på en tv-bänk. Modellen HW-F750 har utrustats med SoundShare, som gör att du slipper sladdar då ljudet delas trådlöst från din smart-tv via blåtand. Högtalaren och den tillhörande bashögtalaren slås på automatiskt när tevens startas, och den kan också styras direkt med hjälp av tevens fjärrkontroll. HW-F750 har belönats med utmärkelsen 2013 CES Innovation Award. Modellerna lanseras under andra kvartalet 2013. Rekommenderat butikspris är ännu inte fastställt.

Bra ljud blir aldrig omodernt:Dånande bioupplevelse med en knapptryckningÅrets nya serie hemmabiosystem är med sin finish i metall den perfekta partnern till Samsungs nya smart-tv. 7.1-systemet HT-F9750W har utrustats med en hybrid-rörförstärkare som skapar ett varmt och naturtroget bioljud. En annan nyhet är funktionen Sound On, som innebär att användaren genom en enkel knapptryckning på fjärrkontrollen aktiverar de åtta högtalarna på 1 330 watt, samtidigt som tevens högtalare stängs av. Blu-ray-spelaren med 2013 års Smart Hub klarar av att köra flera appar samtidigt och erbjuder de senaste funktionerna för AllShare. Dessutom kan filmer i full hd skalas upp till uhd (ultra-high definition) - allt för bästa möjliga underhållning. HT-F9750W lanseras under andra kvartalet 2013. Rekommenderat butikspris är ännu inte fastställt.

Brett utbud av film och vod-tjänster:Gör din tv smart med blu-ray-spelareHar du en tv som behöver uppdateras? Med Samsungs blu-ray-spelare kan du göra vilken tv som helst smart – till och med en traditionell tjock-tv. Modellen BD-F7500 klarar av att skala upp sd- och hd-innehåll till extremt hög upplösning (ultra-high definition). Kvaliteten vid streaming via internet har dessutom förbättrats avsevärt, precis som webbläsarens hastighet. Spelaren har försetts med en dubbelkärnig processor och Samsung Smart Hub 2013 som ger dig tillgång till ett brett utbud av filmer och vod-tjänster. BD-F7500 har belönats med utmärkelsen 2013 CES Innovation Award, och är med sin eleganta design i metall och svart både klassisk och modern på samma gång. Modellen lanseras under andra kvartalet 2013. Rekommenderat butikspris är ännu inte fastställt.

Koppla upp – inte in:Portabel blåtandshögtalare med NFC
Lp-spelare, kassettbandspelare, cd-spelare och datorer. Musikkällorna har varit olika genom åren. Idag är den smarta mobiltelefonen den primära källan och underhållningshub för de flesta. Samsungs nya blåtandshögtalare är en kombination av enkelhet, ljudkvalitet och elegant design som passar bra att ta med sig utomhus. Med aptX ges det bästa möjliga ljudet via blåtand. Modellen DA-F60 har dessutom utrustats med NFC, vilket gör att du utan problem trådlöst ansluter en kompatibel smartphone. Och med SoundShare kan även denna högtalare via blåtand användas som ljudsystem till din smart-tv. Modellen lanseras under andra kvartalet 2013. Rekommenderade butikspriser är ännu inte fastställt.

Spegellös med wifi: Extra dimension med smarta NX300
På CES visar Samsung upp NX300 – nästa generations smarta systemkamera. Precis som sina föregångare är NX300 en Smart Camera med inbyggt wifi. Det innebär att du bland annat kan posta bilder och filmer i sociala medier, skicka bilder via e-post eller göra autobackup till din dator. Allt direkt från kameran, helt utan sladdar. Ett trådlöst nätverk är allt som krävs. Det är även möjligt att göra backup till din surfplatta eller smartphone med funktionen mobilelink. Med appen Samsung Smart Camera upptäcker NX300 din enhet automatiskt, och laddar därefter trådlöst över bilderna. Nyckeln till kamerans bildkvalitet med hög detaljrikedom är den nya APS-C CMOS-sensorn med 20,3 megapixlar. Samsung har även utrustat NX300 med en ny, egenutvecklad bildprocessor som ger snabb fotografering, hög bildkvalitet, naturtrogen färgåtergivning och mindre bildbrus, men också stöd för video i full hd (1080p) i både 2d och 3d. Parallellt med NX300 lanseras nämligen ett 3d-objektiv (NX 45 mm f1.8 2d/3d) som klarar av att ta både stillbilder och filmer i 3d. Både kameran (rekommenderat butikspris 7 700 kronor) och objektivet (rekommenderat butikspris 4 500 kronor) lanseras i färgerna vit och svart under april 2013.

Smart Camera 2.0Välkommen WB250F!
För bara ett år sedan introducerades Samsung Smart Camera. Nu är nästa generation på intåg med långzoomskameran WB250F, det nya flaggskeppet i WB-serien, i spetsen. WB250F har enastående optisk prestanda. Kameran är utrustad med 18x optisk zoom med motsvarande 24 mm vidvinkel och en 14,2 megapixlar BSI CMOS-sensor. De högkvalitativa bilderna du tar delas lätt och snabbt med andra via wi-fi. För fotografen som vill göra det mesta av sitt fotograferande finns ett manuellt läge som ger fullständig kontroll över kamerans inställningar. Inställningarna görs med fingrarna direkt på lcd-skärmen för att få det precis som du vill ha det. Och räcker inte allt detta för att ta fagra porträttbilder så ser funktionen Best Face till att alla visas från sin bästa sida. Den tar flera bilder i följd med blixthastighet och väljer sedan automatiskt ut de bästa ansiktsuttrycken för att skapa ett gruppfoto där alla syns från sin bästa sida. WB250F har en elegant och klassisk design och finns i färgerna vit, svart, silver och röd. Finns i butik februari med ett rekommenderat butikspris på 2 600 kronor.

Följ Samsung på CESBesök Samsungs monter 12004 på CES 2013 i Central Hall, Las Vegas Convention Center (ingång C4).

Mikrosajt:  http://www.samsungces.com 
Mobilsajt:  http://m.samsungces.com
Livestream:  http://global.samsungtomorrow.com
Youtube:  http://youtube.com/SamsungTomorrow
Facebook:  www.facebook.com/samsungsverige