Nyheter

Samsung banar väg för skarpa kurvor

18 September 2013

Samsung tar täten in i en ny era av tv-tittande och blir först med att lansera 55 tum oled-tv med välvd skärm på den nordiska marknaden.

Stockholm den 18 september 2013 – På CES-mässan i Las Vegas i början av 2013 presenterade Samsung framtiden inom tv-området. Nu är framtiden här, då Samsung är först ut att lansera välvd oled-tv i Norden.

Till skillnad från led/lcd-tekniken tillåter oled-tekniken varje pixel att leva sitt eget liv. Detta ger tittaren en kompromisslös skärpa även vid de skarpaste kontrasterna och snabbaste rörelserna. Samsungs oled-tv ser på så sätt till att fotbollsspelaren i fotbollsmatchen inte springer ifrån sitt matchställ och zebran på savannen behåller sina vackra ränder.
Den mjukt välvda skärmen ger större djup i bilden och skapar surroundkänsla för ögat. Panoramaeffekten ger en verklighetstrogen tv-upplevelse som tar med tittaren in på fotbollsplanen eller rätt ut i naturen. Den välvda skärmen ger alla en mäktig upplevelse, både för dig som sitter mitt framför tv:n i soffan, eller för din vän i fåtöljen bredvid. Ergonomiskt tv-tittande, bildligt talat.

Inte nog med att Samsungs oled-tv erbjuder skarpa kurvor i tidlös design, tittaren får även två tv-apparater i en. Med Samsungs Multi View funktion och de aktiva 3d glasögonen kan du och din vän, utan att behöva slåss om fjärrkontrollen, titta och lyssna på två olika program samtidigt – på samma tv! Det kallar vi skräddarsydd underhållning. Välkomna till tv-tittande á la 2013!

Samsung KE55S9C når de första butikerna i början av oktober till det rekommenderade priset 70000 kr.

FAKTA: OLED står för Organic Light Emitting Diode. På insidan av KE55S9C finns de senaste Samsung Smart tv funktionerna så som Smart Hub, S-recommendation, röst- och rörelsestyrning, appar och vod-tjänster. KE55S9C är även förberedd för framtida uppdateringar genom Evolution Kit, med möjligheten att anpassas till nya funktioner och standarder.