Nyheter

Samsung på IFA mässan i Berlin

05 September 2011

På IFA visar Samsung alla vårens nyheter på tv-sidan. Efter att ha lanserat världens första 3d led-tv förra året har Samsung under våren tagit nästa steg genom att lansera Smart tv. Samsungs smarta tv har inte bara blivit omtalad för sin nydanande design utan också för sina tjänster och appar som gör att tittaren kan använda tv:n till så mycket mer än en tv. Nu utökar Samsung satsningen på både lokalt och globalt utvecklade Samsung-appar.

60 tum laddat med smarta tjänster

Samsungs smarta led-tv, UE-D8005, utgör en viktig del i ett smart liv och kommer nu i generösa 60 tum. Några av de nyutvecklade lokala och globala appar som Samsung berättar om på IFA är filmklipp i 3d på Youtube, direktsända sportevenemang eller förhandsvisningar av MTG:s program via Viasats tjänst Viaplay, senaste nyheterna från Aftonbladet.se samt den nya musiktjänsten Kiwi Music som erbjuder miljontals låtar och tiotusentals musikvideor direkt i tv:n.

Ett smartare liv i hemmetSamsungs smarta tv-apparater och bluray-spelare fungerar som ett multimedienav i hemmet. Olika enheter såsom dator, kamera, mobil eller surfplatta ansluts i ett internt nätverk till tv:n eller bluray-spelaren via trådlösa nätverk, dlna och Samsungs koncept Allshare. Via användargränssnittet Smart Hub når man Samsung Apps som ger en tydlig översikt över alla anslutna enheter med dess innehåll och filer. Via söktjänsten Search All söker man enkelt upp favoritvideon eller de senaste bilderna tagna med mobilen genom att ange några få sökord. Man kan till och med uppgradera sin gamla tjock-tv till att bli en smart tv genom att ansluta tv:n till en smart bluray-spelare från Samsung.

Och som fjärrkontroll eller tangentbord använder man med fördel Samsungs smarta mobilserie Galaxy S, surfplattorna Galaxy Tab och Galaxy Tab 7.7 eller mediaspelaren Galaxy S wifi som följer med i paketet när man köper en UE-D8005 under hösten 2011. En tv kan inte bli smartare.