Nyheter

Samsung presenterar nya QLED TV på lanseringsevent i Paris

15 Mars 2017

Stockholm – 14 mars, 2017 – Under lanseringseventet i Paris idag visar Samsung upp mer detaljer kring premium TV-uppställningen av QLED TV och visar att Samsung tar ledarskapet i att definiera framtidens hemmaunderhållning med nyskapande teknologi.

– Vi vill erbjuda konsumenter den allra senaste tekniken som ger en fantastisk tittarupplevelse och nyskapande design, som dessutom passar perfekt in i deras livsstil. Med förbättrad bildkvalitet, design och smarta funktioner är 2017-års QLED-uppställning starten på en ny era inom TV, säger HS Kim, President of Visual Display Business på Samsung Electronics.

De senaste QLED TV-modellerna är utvecklade för att lösa de typiska problem som många upplever när det kommer till att köpa en ny TV.
Lösningarna sammanfattas i tre huvudområden: Q Picture, Q Smart och Q Style.

Q Picture: Perfekt kombination av ljus och färg
QLED tar quantum dot-tekniken till nästa nivå med förbättrad ljuseffektivitet, stabilitet och ett vidare färgspektrum. Med en ny metall-kärna levererar QLED på allt som definierar en bra bildupplevelse vilket inkluderar betraktningsvinkel, färgvolym, ljus och kontrast. Med 100 procent korrekt färgåtergivning ger QLED den högsta färgåtergivningen på marknaden idag, vilket har gjort att QLED tilldelats ett kvalitetserkännande av Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), en av Europas största teknisk-vetenskapliga föreningar. QLED ger även djup svärta och skarpa kontraster oavsett ljusförhållanden i TV-rummet. Den avancerade HDR 1500 funktionaliteten i QLED TV-apparater gör det möjligt att se varje detalj utan att färgerna förvrängs.

Q Smart: Uppgraderar hemunderhållningen
Samsungs Smart Hub har utvecklats och gör det nu ännu enklare ta del av och uppleva innehåll direkt via QLED TV. One Remote-kontrollen kan nu styra fler enheter och går även att styra med rösten.

Q Style: Design som passar alla livsstilar
I år introducerar Samsung en ny design som passar in i alla hem. Den nya Invisible Connection kabeln hjälper till att hantera sladdtrassel med en enkel och snygg sladd som gör det möjligt att ställa TV:n var som helst i rummet utan att behöva hantera sladdarna.

Samsung har också introducerat No-Gap väggmontering tillsammans med nya QLED TV, som gör det enkelt att montera TV:n tätt intill väggen på 15 minuter. För de som inte vill ha TV:n på väggen finns det ett antal stilrena Samsung TV-ställ.