Nyheter

Skarpa kurvor på CES 2013: Samsung visar upp världens första böjda oled-tv

10 Januari 2013

På CES-mässan 2013 är det världspremiär för en ny innovation på tv-området. Samsung visar upp en oled-tv med böjd skärm, en teknik som både ger större djup i bilden och skapar surroundkänsla för ögat.

Samsung har utnyttjat sin expertis inom skärmteknik för att skapa den banbrytande nya tv:n. Skärmen är lätt böjd, vilket direkt drar betraktarens ögon till sig, men designen påverkar också tittarupplevelsen på flera sätt.

Mitt i naturen
Ett resultat är att bilden får ett större djup vilket ger en mer verklighetsnära upplevelse. En annan stor skillnad i upplevelsen jämfört med att titta på en vanlig tv-skärm är panoramaeffekten som uppstår i till exempel storslagna natur- och landskapsvyer. Tittaren får ett intryck av att vara omgiven av landskapet. Den böjda skärmen gör också att den som tittar från andra vinklar än rakt framifrån får en bekvämare upplevelse. Även bildkvaliteten i övrigt är av högsta klass.

Det kommer mera
”Samsung har som mål att utveckla innovativa tv-lösningar, som överträffar människors förväntningar – eller till och med deras fantasi. Vi kommer att fortsätta på vår inslagna väg att skapa och utveckla ny tv-teknik som bidrar till att förbättra människors vardag, även bortom världens första böjda oled-tv”, säger HS Kim, Executive Vice President för tv-området på Samsung Electronics.

Världens första böjda oled-tv visas upp på CES i Las Vegas den 8-11 januari.

Följ Samsung på CES
Mikrosajt:  http://www.samsungces.com
Mobilsajt:  http://m.samsungces.com
Livestream:  http://global.samsungtomorrow.com
Youtube:  http://youtube.com/SamsungTomorrow
Facebook:  www.facebook.com/samsungsverige